Videos from construction sites and interviews with architects on our Instagram

TOPAZ

Guest house surrounded by century-old pines on the border with forest

Tasks and objectives

The task was to design a guest house, which is located in the area, where changes of elevation reach more than four meters.
Total surface area
2200 sq.m.
House area
400 sq.m.
Floors
2
Bedrooms
3

Concept

The house project is performed in a contemporary minimalism style. This style allows focusing on practical layout and functionality.
It is not limited to certain clichés, furthermore, it allows combining internal space with the external environment to the fullest.
Day
Night
Night
Day

Concept

The house project is performed in a contemporary minimalism style. This style allows focusing on practical layout and functionality.
It is not limited to certain clichés, furthermore, it allows combining internal space with the external environment to the fullest.
Project architecture
In addition to the guest house, there are other constructions to be built in the area, namely, the main house and the personnel block. Therefore, there were size limits established. Due to the number of floors, we managed to erect a house of 400 sq.m., using the very minimum of the site space.
Мы смогли обеспечить нестандартные планировочные решения благодаря сложному конструктиву. Каждый этаж не связан со следующим несущими стенами или колоннами. Их оси и железобетонные конструкции не совпадают.
Day
Night
Night
Day
Due to the fact that the house is located on a slope, it had to be designed in such a distinctive way, that from one side it seems to be two-storeyed, and from the other side — three-storeyed. The garage and the parking area can be accessed from a semi-basement, which is the lowest floor.
Мы смогли обеспечить нестандартные планировочные решения благодаря сложному конструктиву. Каждый этаж не связан со следующим несущими стенами или колоннами. Их оси и железобетонные конструкции не совпадают.
Hydrotechnical concrete was used while arranging the basement, that allowed us to circumvent using external waterproof layer. The outside finishing is shaped of porcelain stoneware combined with wood.
Day
Night
Night
Day
Project architecture
In addition to the guest house, there are other constructions to be built in the area, namely, the main house and the personnel block. Therefore, there were size limits established. Due to the number of floors, we managed to erect a house of 400 sq.m., using the very minimum of the site space.
Мы смогли обеспечить нестандартные планировочные решения благодаря сложному конструктиву. Каждый этаж не связан со следующим несущими стенами или колоннами. Их оси и железобетонные конструкции не совпадают.
Мы смогли обеспечить нестандартные планировочные решения благодаря сложному конструктиву. Каждый этаж не связан со следующим несущими стенами или колоннами. Их оси и железобетонные конструкции не совпадают.
Due to the fact that the house is located on a slope, it had to be designed in such a distinctive way, that from one side it seems to be two-storeyed, and from the other side — three-storeyed. The garage and the parking area can be accessed from a semi-basement, which is the lowest floor.
Hydrotechnical concrete was used while arranging the basement, that allowed us to circumvent using external waterproof layer. The outside finishing is shaped of porcelain stoneware combined with wood.
Layout
On the first floor, there is one bedroom and a terrace, which can be accessed from both kitchen and living room. On the second floor, there are two bedrooms supplied with an individual wardrobe and a bathroom.
Day
Night
Night
Day
In the basement, there are technical rooms, a garage for two cars, and a lounge area with a sauna included.
First floor
Second floor
Ground floor
Click on the image to zoom
Project features
The house is located in a woodland, and panoramic windows help establish full contact with nature. In addition to the stairs, there is an elevator provided, it connects all three floors.
Day
Night
Night
Day
In the living room, there is second light arranged, thus, its ceiling height reaches 7 meters. Furthermore, there is a hanging fireplace in the corner of the room.
Day
Night
Night
Day
Author’s word
We considered all the customer’s wishes, and created a project that, in terms of functionality, is on a par with a full-scale house. It will be comfortable for owners, guests and personnel.
We obtained favorable impression while working on this project. We have developed mutual understanding with the client, moreover, we have endured our cooperation. We are currently designing the personnel block and the main house in a complementary style.
Day
Night
Night
Day
Estimate project cost by answering 6 short questions