Videos from construction sites and interviews with architects on our Instagram

Agalarov Estate

Commercial project in one of the fanciest settlements in Russia

Tasks and objectives

We undertook a task to create a commercial project of a comfortable house for sale in one of the most high-priced cottage settlements in Russia.
Total surface area
2200 sq.m.
House area
700 sq.m.
Floors
2
Bedrooms
5
Swimming pools
1
We undertook a task to create a commercial project of a comfortable house for sale in one of the most high-priced cottage settlements in Russia.
It was crucial to consider and carry out a universal project, so that everyone would enjoy it. It was also of high importance to create a project that would maintain its relevance regardless of fashion trends. To cut the long story short, we had to prove its feasibility to the fullest.

Concept

The project has been carried out in a classic style with some Neostyle features included. The classic style not only has shown itself as a trusted and time-honored, but it would also create the base for revealing owners' character in designing both outdoor territory and interior space.
Project architecture
The house comprises 2 blocks that are connected by a hall. The first one includes residential and utility rooms, and the second one consists of a SPA zone.
Мы смогли обеспечить нестандартные планировочные решения благодаря сложному конструктиву. Каждый этаж не связан со следующим несущими стенами или колоннами. Их оси и железобетонные конструкции не совпадают.
The project has fairly laconic constructive solutions: in the central part of the house, which is facing South, there is a hall with second light included. In this zone, the ceilings are 9 meters high, and the floor-to-ceiling windows always provide all-day natural light.
Мы смогли обеспечить нестандартные планировочные решения благодаря сложному конструктиву. Каждый этаж не связан со следующим несущими стенами или колоннами. Их оси и железобетонные конструкции не совпадают.
The personnel block, which includes two bedrooms, a kitchen and a living room, is located within the house heat envelope. Owing to the height difference, it is located below the second-floor level, and has a separate entrance through the boiler room.
Мы смогли обеспечить нестандартные планировочные решения благодаря сложному конструктиву. Каждый этаж не связан со следующим несущими стенами или колоннами. Их оси и железобетонные конструкции не совпадают.
Layout
The project encompasses standard planning solutions: all utility rooms are located on the north side, and all residential rooms — on the south side.
First floor
Second floor
Basement
Click on the image to zoom
Project features
On the courtyard façade side, there are two bright cornices, vertically reaching the ground. Bentley interior design contributed to that idea.
Author’s word
The client placed an order for a project that, on the one hand, would be comprehensive, on the other hand, would have its own distinctive features and solutions.
All the client’s requests and our team’s recommendations have been implemented in the project. I strongly believe that the house will be highly-demanded in the real estate market for a long time.
Estimate project cost by answering 6 short questions